szociális cirkuszi képzések

Terápiás cirkuszpedagógia tréning

Adaptált, inkluzív zsonglőrködés a kognitív – és mozgásfejlesztésben

Kinek szól a képzés?

 

A képzés minden olyan szakembernek szól, aki az oktatás, nevelés, fejlesztés területén foglalkozik gyermekekkel, fiatalokkal, vagy felnőttekkel és szeretné élménypedagógiai, fejlesztő elemekkel bővítve, hatékonyabbá, színesebbé tenni munkáját.

 

A képzés fókusza:

A három napos képzés célja a fejlesztésben és gyógypedagógiában alkalmazható könnyített, adaptált zsonglőr eszközök használatának alapszintű elsajátítása, az ezzel foglalkozó módszertan megismerése.

Első ízben egy különleges módszer, egy speciálisan adaptált zsonglőreszköz, a Juggle-board használatát ismerhetik meg. Ennek alkalmazása élményalapú komplex fejlesztést eredményez. Elsajátítása nem igényel zsonglőr tudást, bárki megtanulhatja. Terápiás használata javítja a kognitív funkciókat, az agyféltekék közötti kapcsolatokat, valamint a mozgáskoordinációt, miközben örömöt és sikerélményt biztosít. Szisztémája könnyen a mindennapi tárgy-használathoz köthető, így a fejlesztésre szánt idő csökkenthető, a résztvevő figyelme hosszabb ideig köthető le, a gyakorlás során végzett ismétlések száma nagyságrendekkel növelhető. Craig Quat amerikai zsonglőr-feltaláló személyesen vezeti a tréning ezen részét, így közvetlenül tőle sajátítható el egyedi módszerének tartalma. Referencia és további információ az eszközről: www.quatprops.com

A képzés másik jelentős fókusza többféle könnyített használatú zsonglőr eszköz megismerése és gyakorlása, mint kendő zsonglőrködés, tányér- és szalag forgatás, virágbot.Valamint a ‘szociális cirkusz’ módszertanának megismerése.

 

A ’szociális cirkusz’ – melynek módszerét a Magyar Zsonglőr Egyesület már több, mint egy évtizede használja - sokféle hátrányos helyzetű és speciális igényű személynél, csoportnál ad lehetőséget a testi képességek fejlesztésére, közösségépítésre, ön hatékonyság erősítésére, mozgáshiány pótlására. Lehetőséget ad továbbá a tanulási problémák és disz-es zavarok leküzdésére, a túlmozgásos, hiperaktív, viselkedészavaros nehézségek kezelésére. Valamint a szenzoros integráció fejlesztésének is kiváló eszköze.

A képzés célja, hogy ezt a tudást a szakemberek munkájukba integrálva sikeresen alkalmazhassák a fejlesztési folyamatokban.

A képzés ebben a formában most először kerül megrendezésre. A korábbi, kifejezetten szociális fókuszú csoportokra koncentráló 20 órás képzés mellett, a sok felől érkező igény alapján dolgoztuk ki ezt, a speciálisan fejlesztésre, habilitációs célra összeállított anyagot. Magyarországon mindez először érhető el, jelenleg kedvező, bevezető áron.

Tervezett program:

1. nap:  Mi az adaptált zsonglőrködés és hogyan hat? A Juggle-board elméleti hátterének megismerése és használata a gyakorlatban; Betekintés a szociális cirkusz világába

2. nap: Juggle-board használatának elmélyítése, alapmodell alkalmazása hétköznapi tárgyakkal, konkrét esettanulmányok megismerése.

3. nap: Élményalapú cirkuszpedagógia elemek, könnyített zsonglőr eszközök és módszerek elsajátítása

Trénerek:

Craig Quat amerikai zsonglőr-feltaláló

Gallyas Veronika a szociális cirkusz hazai úttörője és trénere, zsonglőr és oktató

Lajos Míra gyógypedagógus zsonglőr

Gönye Lili konduktor (asszisztensként vesz részt szakmai oldalról)


Időpont: 2019. január 25-27. (P-Sz-V)
péntek, szombat 10-17 óráig
vasárnap 10-16 óráig

Helyszín:  

Inspirál Cirkuszközpont

1117. Budapest Sopron út 19./A

 

Csoportlétszám: maximum 20 fő

 

​Jelentkezés formája: Jelentkezési linken beküldött regisztrációval. A jelentkezés csak a befizetéssel válik érvényessé. (Apróbetűs rész: a befizetés után lemondásra nincs lehetőség, a befizetett összeget nem áll módunkban visszautalni.) A helyeket a befizetés sorrendjében töltjük fel. A jelentkezés nyitott, nem szükséges semmilyen előképzettség.

Számlaszám:
Magyar Zsonglőr Egyesület
MagNet Bank: 16200010 00119809 00000000

Képzési díj:
2019. január 18-ig történő fizetés esetén: 28000 Ft
2019. január 18. után: 32000 Ft.

Kapcsolat: cirkuszterapia@gmail.com

Friss információkért kövessék a Facebook eseményt!

Szociális cirkuszi gyakorlati képzés

A Magyar Zsonglőr Egyesület 20 órás gyakorlati képzést indít,

melynek célja, hogy ‘szociális cirkuszi’ munkáját és módszertanát

megismertesse minél szélesebb körben a szociális, egészségügyi

és oktatási szektor szakembereivel. A megismertetésen túl célunk

az is, hogy az érdeklődőket a módszerbe beavassuk, hogy azt később saját munkájukba integrálva használhassák.

A szociális cirkusz tartalma, hogy az Egyesület zsonglőr- és cirkuszi oktatói élményterápiaként, és fejlesztő folyamat eszközeként használják a cirkuszi készségek oktatását és a foglalkozások lehetőségét.

A cirkuszi oktatás, és kifejezetten, amikor ’szociális cirkuszi’ tartalmakkal egészül ki, sokféle hátrányos helyzetű és speciális igényű csoportnál ad lehetőséget testi készségek fejlesztésére, közösségépítésre, társadalmi bevonás erősítésére, önhatékonyság erősítésére, mozgáshiány pótlására vagy éppen túlmozgásos, hiperaktív, viselkedészavaros fiatalok/felnőttek/gyerekek körében. Emellett tanulási problémák leküzdését is segíti, csak úgy, mint a diszlexia kezelésének, vagy a szenzoros integráció fejlesztésének kiváló eszköze.

Munkánk megismerhető a következő linkeken:

Magyar Zsonglőr Egyesület youtube csatornáján található számos film által:
https://www.youtube.com/watch?v=KfyANlOcJ6c

A cirkusz mindenkié oldal a facebook-on illetve

https://acirkuszmindenkie.wordpress.com/

A szakemberek számára összeállított  20 órás alapképzés gyakorlati zsonglőroktatást jelent, amit kiegészít az oktatási módszerek ismertetése. Elméleti tudnivalók között ismertetésre kerül az európai tapasztalatok és szervezetek bemutatása, kreatív foglalkozások felépítésének, logisztikai hátterének, tanmenetének kidolgozását segítő ismeretek átadása. Emellett a mini cirkuszi bemutatók, koreográfiák építése és jelentősége is bemutatásra kerül.

Összesen 4 képzésre kerül sor 2016. február végéig. Minden képzés 20 órás, tartalmuk megegyezik, csupán az időpontok változnak: hétköznapi, esti vagy nappali kurzus.

A képzést vezeti: Gallyas Veronika valamint bekapcsolódnak az Egyesület szociális cirkuszi munkacsoportjának oktatói közül: Szabó Márton, Csűrös Dóra, Pál László Bendegúz

 
Az első két képzés időpontjai:

A) képzés időpontjai a ‘folyamatos fejlődés’ jegyében

2015. november 2. hétfő 15.00-20.00

2015. november16. hétfő 15.00-20.00

2015. november 23. hétfő 15.00-20.00

2015. november 30. hétfő 15.00-20.00

B) képzés időpontjai ‘gyors hatás’ érdekében

2015. november 5. csütörtök 9.00-17.00

2015. november 6. péntek 9.00-17.00

2015. november 8. vasárnap 9.00-17.00

helyszíne: Inspirál cirkuszi gyakorlótér a Közvágó hídnál az R33 kultúrpontban.

 

A képzést ajánljuk:

oktatási, szociális, jóléti, egészségügyi, gyógypedagógiai, tudományos területen dolgozóknak, akik munkájukban vagy az általuk tartott foglalkozások, órákat cirkuszi tudásukkal szeretnék gazdagítani.

saját készségeit szeretné fejleszteni

önismereti munkára – testtudat fejlesztésére

Jelentkezés: info@zsonglor.hu e-mail címen CV és motivációs levél küldésével, melynek tárgya: ‘jelentkezés az alapképzésre’. Kérjük, akkor jelentkezzen, ha a teljes képzésen való részvételt tudja vállalni.

A helyek a jelentkezés sorrendjében kerülnek betöltésre.

A képzés ingyenes, amely köszönhető a Norvég Civil Alap támogatásának! Köszönjük az Autonómia Alapítvány és a lebonyolító szervezetek munkáját!

© 2017  Magyar Zsonglőr Egyesület. Minden jog fenntartva.