oktatóink

Gallyas Veronika

2003 óta foglalkozom cirkusszal. Miután befejeztem az Alternatív Cirkusziskolát, számos hazai és nemzetközi tréningen képeztem tovább magam. A Magyar Zsonglőr Egyesület alapító tagjaként 2001-ben kezdtem el a szociális cirkusszal foglalkozni Magyarországon úttörőként. Azóta számos szociális cirkuszi csoportom volt, valamint elindítottam a szociális cirkuszi oktatóképzést is, melynek hála ma már országszerte elérhetővé vált a szociális cirkusz. 

Gönye Lili 

Gönye Lili vagyok, konduktor. Jelenleg súlyosan halmozottan sérült, nem beszélő fiatalok komplex fejlesztésével foglalkozom.

A szociális cirkusszal 3 éve találkoztam a Magyar Zsonglőr Egyesület által. Azóta az egyesület tagjaként már több képzésen is részt vehettem ebben a témában. Így az előző munkahelyemen egy éven át vezethettem cirkusz szakkört és a saját osztályomban is sokszor nyúltam cirkuszi eszközökhöz, játékokhoz a napközis foglalkozásokon. 

Fantasztikus élmény volt látni, hogy bármilyen téma és óra sokkal élvezetesebb a gyerekeknek egy kis cirkusszal. Most az a célom, hogy a mozgásukban súlyosan sérült fiatalokat is bevezessem a cirkusz világába.

Nyári-Nagy Ibolya

Nyári-Nagy Ibolya vagyok, végzettségem szerint drámapedagógus és jóga-oktató. 2014 óta veszek részt a szociális cirkusz oktatásban. A Zsonglőr Egyesület keretében több szociális cirkusz csoporttal is dolgozom Budapesten és vidéken is.

Számomra a zsonglőrködés a játék és a tanulás legjobb kombinációja. Öröm azt látni amikor a gyerekek a játékokon keresztül meglátják a saját lényüket.  

Szabó Márton

Antropológus, zsonglőr, tréner vagyok. Szociális cirkuszi trénerként dolgozom 2014 óta Magyarországon hátrányos helyzetű csoportokkal, például roma fiatalokkal, menekültekkel, pszichiátriai problémákkal küzdő gyerekekkel stb. Dolgoztam külföldön is szociális cirkuszi trénerként Kolumbiában. Különösen érdekel a roma kultúra, a kritikai pedagógia, és a társadalmi elnyomás elleni küzdelem. 

Tóth Mónika

Tóth Mónika vagyok, az ELTE kommunikáció és médiatudomány szakán végeztem. A szociális cirkusszal 2009-ben ismerkedtem meg az Európai Önkéntes Év keretén belül. Ekkor egy éven át dolgoztam és tanultam a módszerről a kasseli Zirkutopiában, ahol fogyatékos és nem fogyatékos gyerekek  járnak a csoportokba. A Magyar Zsonglőr Egyesület munkájához 2013-ban csatlakoztam. Elsősorban a pesterzsébeti csoportban dolgozom oktatóként, ahol a csoport indítása óta célunk az, hogy a fiatalokból közösséget is kovácsoljunk. 2018-ban egy ösztöndíjnak köszönhetően hónapokon keresztül a chicagói CircEsteem ifjúsági cirkuszban dolgoztam, elsősorban bevándorló gyerekekkel.

© 2017  Magyar Zsonglőr Egyesület. Minden jog fenntartva.