top of page

Circollaborative tools

Egy fontos és aktuális kihívásra ad választ ez a nemzetközi együttműködés, melyben Európa cirkuszközpontjai és fesztiváljai működnek együtt:

IT eszközök, programok, applikációk használata a cirkuszi szakmai munkában.

A 9 partnerszervezet három – a cirkusz mindennapjaiban jelentős – területen vizsgálja ezeket az eszközöket és szükségleteink szerint integráljuk őket a napi munkánkba.

Három meghatározó területe a szakmai munkának, melyeken a kísérletezések folynak:

  • művészi alkotófolyamatok, ’residency’ programok során használható digitális eszközök

  • cirkuszi intézmények, gyakorló terek működésében használható digitális eszközök

  • projekt-menedzsment munkát segítő digitális eszközök

A három éves projekt 2016-2019 között zajlik és számos nemzetközi találkozón dolgoznak együtt a partnerek és az általuk bevont művészek, társulatok, munkatársak, szakmai együttműködők.

Több mint száz utazás során: intézményi látogatásra, esettanulmányra, közös alkotófolyamatra és művészi kutatómunkára, partnertalálkozókra és közösségi eseményekre kerül sor.

A Magyar Zsonglőr Egyesület különleges szerepe a projektben, a 2018. májusában sorra kerülő European Circus weekend megszervezése, ahol a magyar közönség többféle formában is találkozhat az aktuális európai új cirkuszi trenddel előadások, szakmai beszélgetések és flashmobok formájában, miközben a szociális média és a real time media eszközökkel kísérleteznek. 

Az egyéni művészek mellett a SimorÁg társulat és Tűzmadarak együttműködésében megvalósuló ’Flock project’ előadást támogatja a Magyar Zsonglőr Egyesület, így a társulat ezen újonnan készülő alkotása külföldi 2 hetes rezidencia programon vesz részt. Így több, mint 2 millió forintos támogatást nyerve a alkotófolyamat számára.

Partnerek:

La Grainerie [France]
La Central del Circ [Spain]
Cirqueon [Czech Republic]
Festival Circolo [Netherlands]
Ideagorà [Italy]
Espace Catastrophe [Belgium]
The Arts Printing House [Lithuania]
Ekito [France]
The Hungarian Juggling Association-MZE [Hungary]

Ha szeretnél többet megtudni, látogass el a projekt honlapjára

download.png
2000px-Erasmus+_Logo.svg.png
bottom of page