top of page
MYSTERY16_P.Elaiourgeio_20230620-45.jpg

Together!

-a circus invitation

  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • Youtube
TOGETHER_LOGO_ROUND.png
simply together7__yogaritmus.jpg

Veszprém 
2023. szeptember 17-23.

4 rendhagyó és formabontó cirkuszi performansz került bemutatásra Veszprém utcáin. 4 köztéri előadás, 4 napon, 4 különböző helyszínen 2023. szeptember 17-23 között.

Az előadások köztéren kerültek megrendezésre, nyilvános próbák majd esti fellépések formájában, amit a járókelőket bevonó aktivitások kísérnek. Így az odalátogatók tanúi és résztvevői lehettek a művészi alkotásnak. A cirkuszi mozgás - a légi- és talajakrobatika, egyensúlyozás, zsonglőrködés – nyelvén szólnak, a különböző látványos függesztések, szerkezetek, szerelések és azokon bemutatott produkciók által mutattuk meg magunkat. A produkció 25 művésze a budapesti Inspirál Cirkuszközpont profi artistái, a kijevi cirkuszakadémia, és a görög Monokyklo stúdió artistái,Albin Warette rendező vezetésével, aki a műfaj specialistája.

MYSTERY16_P.Elaiourgeio_20230620-37.jpg
DSC00358.jpg

Elefsina
2023. június 13-20.

A Together! - A Circus Invitation nevű előadássorozat az idei év két európai kultúrális fővárosának, Elefszinának és Veszprémnek az összekötéséről szólt a cirkuszi integráló szellemben. A projektben 4 ország 25 artistája 10 nagyon különleges előadáson keresztül mutatta meg, hogy a cirkusz mindenkié.

A fellépések specialitása a "site specific" megközelítés volt, amit Albin Warette francia rendező ismertetett meg a görög, ukrán és magyar fellépőkkel, és dolgozott ki velük mindkét helyszínen művészetileg kimagasló minőségűre. A koncepció lényege, hogy az előadás teljes mértékben mindennapi használatban lévő helyszíneken valósul meg, és teljesen ehhez a környezethez adaptálja a cirkusz változatos fellépőinek tudását. A nézőközönség egy olyan előadást tapasztalhat meg, ahol a hétköznapok terei kreatív mozgással és különleges látvánnyal telnek meg, színpad helyett a showelemek körülveszik őt, és így közben ő maga is részese az előadásnak, együtt mozog vele.

P1740132.JPG
P1740132.JPG

Óriáskerék projekt

Az Óriáskerék Projekt a VEB 2023-as programsorozat felvezetőjeként és sajtótájékoztatójaként a fővárosi Erszébet téren álló Budapest Óriáskereke (vagy Budapest Eye) területén valósult meg. A veszprémi Together! előadások bemutatásán túl a fő attrakció a 65 méter magas óriáskerékre felfüggesztett légiakrobaták, és a kerék körül előadó zsonglőrök és egyensúlyozóművészek fellépése volt. A forgó kerékre 6 artista került felfüggesztve, akik különböző eszközökön mutatták be a trükkjeiket folyamatos mozgásban. Közben a 7. légiakrobata a kerék tengelyére erősített függönyön adott elő. 

A kidolgozás Gallyas Veronika munkájának köszönhető, a kerék használatát pedig a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. tette lehetővé.

bottom of page