top of page

Művész benned

NKA_csak_logo_cmyk-e1618823915352.jpg

Célunk, hogy rendezvényeken és online tartalmakon keresztül hozzuk testközelbe a cirkuszművészetet és az előadóművészetet általában. A nézőben és az amatőr művészetkedvelőkben felélesztett ’Belső művész’ segít, hogy az egyes művészeti ágak a hétköznapi élet részévé váljanak. A jövőt a művészet támogatása szempontjából:


- a közösségek összefogásában látjuk
- a tudás megosztásában
- a művészet közelítésében a közönség irányába
- az ideák/gondolatok megosztásában a profi és az amatőr művészek között.


Ezeket a célokat közösségi szakmai eseményeken keresztül és az ahhoz kapcsolódó online tartalmakon keresztül tudjuk megvalósítani.

- Scratch night: ’work in progress’ bemutatókat jelenti, ahol a szakma, az amatőr és műkedvelő közönség együtt tekinti meg az előadás részleteit, majd hozzászólásaival reflektál az előadásra. Segíti a művészeket az alkotófolyamatban és egyben a nézőknek is betekintést enged. A ilyen ’törékeny ’ állapotban való közönség elé helyezés erősíti a megértést és a közös gondolkodást az adott előadással és magával az alkotó folyamattal, a művészettel szemben.

A 2020/21-es évadban kéthavonta valósítottunk meg ilyen bemutatókat egyelőre online. Ha szeretnétek visszanézni a bemutatókat, látogassatok el az Inspirál facebook oldalára. 

Eddig rendezett eseményeink: 

2021. április 30. V. Scratch Night 

2020. december 19. IV. Scratch Night 

- Open stage : kezdő darabok premier előtti bemutatója. Lehetőséget ad premier előtti próbákra, ami szintén egy fontos lépése az alkotófolyamatnak, hogy az előadások közönség előtti próbákat tudjanak szervezni. Visszajelzések alapján tudják a premierre a végleges formát megteremteni.

- Promóvideókkal ébresztjük fel a közönségünk kreativitását. Megkérdezzük művészeinket, hogy őket mi inspirálja, hogy ezzel bíztassuk a nézőket a kreativitásuk megélésére. A videókat megtaláljátok az Inspirál fb oldalán

- a Művész benned koncepció keretében  készült kisfilmje

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. rész - Weszelowszky Anna interjú

3. rész - Edgardo González Calafell (Papito) interjú

4. rész - Ezerarcú Szépasszony interjú

5. rész - Inspirál záró videó

   1. rész - Inspirál nyitó videó

bottom of page