top of page

Acerca de

Fényfesztival_Eszközpark.JPG

Circus A.C.T.

Nemzetközi szociális és ifjúsági cirkuszpedagógiai képzés

A projekt saját weboldala: https://circusact.eu/ 

Csatlakozz a projekt kapcsán indított képzésünkhöz, melynek felhívását itt találod. 

A szociális cirkuszt az teszi egyedülállóvá, hogy az új készségek folyamatos elsajátítása egy versengésmentes környezetben valósul meg, mindez a testmozgás és a művészetek együttesével jön létre. Ez egy rendkívüli eszköz a fiatalokkal való foglalkozáshoz és segítséget nyújt őket a felnőtt korba mentorálni.

A cirkusz lehetővé teszi, hogy egy biztonságos, számukra testhezálló környezetben feszegessék határaikat. Ahogy a felnőtté váláshoz vezető út is tele van megpróbáltatásokkal, hibákkal úgy a cirkusz is megköveteli, hogy a kudarcok ellenére addig folytassák a próbálkozást, amíg sikerrel nem járnak.  A fejlesztő cirkuszi művészeti programokon keresztül elsajátított egyedi készségek integrálása arra irányul, hogy a fiatalokat a sikeres felnőtté váláshoz szükséges ellenálló képességgel ruházza fel. (CBLI Report: Benefits of  Social Circus)    A szociális cirkusz egy erős módszer a pozitív és értékes interakciók generálásához olyan személyeknél, akik hajlamosak a szociális elszigetelődésre, mint például a veszélyeztetett fiatalok.

 

A projekt tanulási platformot teremt az ifjúságsegítők és más érdeklődő szakemberek számára, hogy  megismerkedhessenek a szociális cirkusz módszereivel. 

A Magyar Zsonglőr Egyesület partnerei

  • STANDOutEdu

  • Cirkus La Bulle

  • Tampere University

  • Bennohaus

  • Hope For Children

Circus A.C.T. Kézikönyv- Magyar nyelven

Circus A.C.T handbook- 

bottom of page