top of page

2018 februárjában meghívtak minket zsonglőr foglalkozásokat tartani a Kompánia Alapítványhoz Csepelre, rögtön két helyre, a Dominó Tanodába és az Alter Ifjúsági Klubba. A Tanodában a tanulás segítése az elsődleges cél erre elhivatott környékbeli 10-16 éves gyerekek számára, az Alterben pedig a hangsúly azon van, hogy a helyi fiatalok bármikor betérhessenek ide és szabadidejüket konstruktívan tölthessék. A két hely kiválóan kiegészíti egymást, mi pedig mindkét működési módhoz tudtunk kapcsolódni.

A Tanodában a tavalyi iskolaévben kéthetente tartottunk foglalkozásokat, most szeptembertől hetente járunk, hogy egy folyamatos építkezésbe tudjunk kezdeni a fiatalok figyelmének felkeltése majd a fejlesztése terén, sok játékkal, sok kreatív feladattal és persze sok zsonglőrködéssel.

Az Alter működéséhez ezzel szemben egy sokkal kötetlenebb jelenlét illik. Ide kéthetente járunk és itt a zsonglőrködés „csak” egy menőség, amire az oda járó nyughatatlan, mindent kipróbáló, kritizáló, kiváncsiskodó, kiélvező kamasz fiatalokat tanítjuk. És ahogy lassan egyre komolyabb trükkökre képesek, az életük számos iskolai kudarcélményével ellentétbe álló sikeres tanulási élményekre tesznek szert. Látványosan, mégis szinte észrevétlenül.

bottom of page