Ösztöndíjak

Összesen 15 kiutazásra kínálunk ösztöndíjlehetőséget a Magyar Zsonglőr Egyesület által vezetett Circoncept projekt keretében. A program Erasmus+ oktatási program kereteben valósul meg. 

Minden magyarországi oktató jelentkezését várjuk, hiszen célunk, hogy táguljon az oktatóink köre, növeljük az Inspirálban zajló munka pedagógiai színvonalát, a hazai cirkuszpedagógiát fejlesszük, fellendítsük a hazai cirkuszpedagógiai párbeszédet és persze, hogy minél több tapasztalattal gazdagodjanak a résztvevő oktatók.

 

Az ideális jelentkező:

  • cirkuszi területén dolgozó oktató

  • munkájában használja a cirkuszpedagógiát

(Ha van elvárt tapasztalat az egyes célállomásnal, külön jelezzük)

 

Előny:

  • Magyar Zsonglőr Egyesületi tagság

  • Elkötelezett a Magyar Zsonglőr Egyesület munkája iránt és látja magát a jövőben velünk oktatóként együtt dolgozni.

 

Elvárás: 

-a munka elvégzéséhez szükséges minimum társalgási szintű nyelvismeret az adott ország nyelvén vagy angolul

-aktiv részvétel a programok során

-pqlyazathoz kötődő adminisztráció hiánytalan benyújtása

 

Jelentkezés és további infók emailben a info@zsonglor.hu címen  a helyektől függően folyamatosan, önéletrajzzal és motivációs levéllel, amely tartalmazza az oktató motivációját az egyhetes workshopra vagy a három hetes job shadowing tevékenységben, valamint lehetőség van saját, önállóan összeállított programmal is jelentkezni, melynek tartalma legyen, hogy hogyan tudna oktatóként minél több tapasztalattal gazdagodva tölteni egy háromhetes németországi kiutazást. Ezeken kívül a motivációs levél térjen ki arra is, hogy hogyan akarja felhasználni az oktató a kint tanultakat a Magyar Zsonglőr Egyesületben, Inspirál Cirkuszközpontban zajló tevékenység színesítésére, színvonalának emelésére. 

 

A megváltozott körülmények miatt nem tervezünk ösztöndíj-programokat a közeljövőben, ilyen együttműködésekre  2021-ben már nem adott be pályázatot a Magyar Zsonglőr Egyesület. Így igazán ajánljuk, hogy aki ösztöndíjas formában tud utazni, az most jelentkezzen!

 

#####

1.

Újra ÖSZTÖNDÍJ LEHETŐSÉG a berlini KATAPULTBAN!!! 6 fő részére egyhetes lehetőség -minimum7 napos kiutazás - nyílt egy-egy workshopon részt venni a híres berlini cirkuszi központban szabadon választott workshopra a következő workshopok közül július-augusztusban: 

https://katapult.berlin/workshops/

 

Az ösztöndíjasok a workshopot követő/megelőző napokat gyakorlással és job shadowing, gyakorlati oktatói tevékenységgel töltik.

 

Jelenleg minden korlátozás nélkül lehet beutazni Magyarországról Németországba “földi úton” (tehát nem repülővel), így mi is ezt a lehetőséget támogatjuk. 

 

#######

2.

HÁROM HETES OKTATÓI ÖSZTÖNDÍJLEHETŐSÉG 2 fő részére a prágai Cirqueonban augusztus 10 és 31 között. Az ösztöndíj tartalma egy kéthetes hospitálás, tanársegédi részvétel a Cirqueon táboraiban, ezen kívül  a program job shadowing tevékenység ès szabad, önálló technikai fejlődés.

 

Csehországba korlátozás nélkül lehet beutazni védettségi igazolvánnyal. 

 

#####

3.

HÁROM HETES OKTATÓI ÖSZTÖNDÍJLEHETŐSÉG 2 fő (akár különböző időpontokban) részére az olaszországi Vertigo cirkuszban július 1 és július 30 között. A három hét során két hetet (2x5 nap) a Vertigo nyári cirkusztáboraiba csatlakoznak be az oktatók tanársegédként, a fennmaradó időt pedig gyakorlással és job shadowing tevékenységgel töltik.

 

Olaszországba a jelenlegi állás szerint friss covid tesztre és regisztrációra van szükség a beutazáshoz, de ez valószínűleg június 30-tól változni fog. 

 

####

4. 

HÁROM HETES OKTATÓI ÖSZTÖNDÍJLEHETŐSÉG a németországi Katapultban 2 fő (akár különböző időpontokban) részére a július-augusztusi időszakban. Az ösztöndíj során lehetőség lesz tábori hospitálásra, job shadowing tevékenység és tehcnikai fejlődés megvalósítására, valamint társszervezeteknél történő hospitálásra, melyeket előre egyeztetünk. 

 

Jelenleg minden korlátozás nélkül lehet beutazni Magyarországról Németországba “földi úton” (tehát nem repülővel), így mi is ezt a lehetőséget támogatjuk.


 

###

5. 

HÁROM HETES OKTATÓI ÖSZTÖNDÍJLEHETŐSÉG Németországban a Zirkus Schafft Raum-mal szabadidős cirkuszi tevékenységben, valamint a Cabuwazi cirkuszban 2 fő (akár különböző időpontokban) részére július 22-től augusztus 12-ig. Az ösztöndíj során lehetőség lesz szabadidős és szociális cirkuszi hospitálásra, job shadowing tevékenység és tehcnikai fejlődés megvalósítására.


 

Jelenleg minden korlátozás nélkül lehet beutazni Magyarországról Németországba “földi úton” (tehát nem repülővel), így mi is ezt a lehetőséget támogatjuk.

 

###

 

Az ösztöndíjakkal együtt jár:

  • Erasmusos dokumentáció (szerződéskötés, munkanapló)

  • Egy szakmai cikk írása is, amelyet publikálunk az MZSE honlapján,facebookján.

  • Fotók és élmények posztolása a Magyar Zsonglőr Egyesület zárt facebook csoportjában 

 

Használjátok ki, hogy újra lehet élni ilyen lehetőségekkel! :)

  • Facebook
  • YouTube
INspirál Cirkuszközpont
logo MZSE.png