top of page

A Bethlen Színház és az Inspirál Cirkuszközpont az újcirkusz színházi formáinak megjelenítésén dolgozik együtt. Az együttműködés során az alkotók az Inspirálban próbálnak, majd a Bethlen Színházban biztosítja a bemutató helyszínét. Az esemény után mindkét helyszín és az előadó közösen dolgozik azon, hogy mi lesz az előadás jövője. 

A 2021-es pályázati felhívásban pályakezdő újcirkuszi alkotóknak szólt a felhívás, akik együtt dolgozhattak egy tapasztaltabb alkotókkal, ezzel segítve a "generációk" találkozását. Ennek keretén belül hamarosan sor kerül az első bemutatóra, ahol két elkészült projektet tekinthetnek meg a nézők. 

Zoletnik Sophie: Bab(a)

Ez egy duett a meg nem született magzatommal, Vele aki bennem nő és velem van és mégsem ismerem. Róla és rólam, ahogy egymást alakítjuk, együtt változunk. Most még “bab”, majd ha megszületik lesz “baba”. A terhességről, a növekedésről, a testi átalakulásról és az elme állapotáról, hormonokról és harmóniáról, egészségügyről és jogi mizériákról.
„Minden bizonnyal ez lesz életem legnagyobb alkotása!”

A várandósságom inspirálta ezt az előadást. Első terhességem, így minden percben foglalkoztat ez a különleges állapot, ez a lassú átalakulás és a tudat, hogy bennem fejlődik valaki. Artistaként alapból sokat foglalkozom a fizikai testemmel, folyamatosan új dolgokra tanítom, fejlesztem, feszegetem a határait. Mégis lényegében 14 éves korom óta változatlan, jól ismert, megszokott ez a test, amiben élek. Most viszont alakul, tágul, méghozzá gyorsan, szinte napról napra, valaki más feszegeti a határaimat odabentről.

előadók: Zoletnik Sophie, Paar XX, Lennart Paar
mentor: Egyed Beáta
kellékek: Haáb Róbert, Fábián Péter

firebirds.hu/hu/eloadas/baba
12 éven felülieknek

Louise és Daniel Relle – FlexonCirc: unfold/untold – kiteregetni

Communication is easy, right? You listen, I talk. Or is it the other way around? Our play is centered around the daily challenges of everyone who lives in a community, how misunderstandings can appear and how to deal with them.

„Kiteregetni“ is an emotional journey through the visual and audio visual space which combines circus acrobatic scenes with physical theater. At it's core the performance is about a relationship, the fragility of human connections and the opportunity for love to constantly reinvent itself, to change and adapt.

Creators: Louise Relle, Daniel Relle
Creative support: Edgardo González Calafell
Special hanks to: Gaál Anna, Hámor Anna and Upor László

Louise and Daniel Relle /FlexonCirc:
We started training together in 2017 and one year later we already moved to Spain to study at the international circus- and theater school CAU. Since then we are teaching and performing worldwide.

A két produkció közt a kávézóban szakmai beszélgetést és filmvetítést tartunk. További infók a facebook eseményben.

Korábbi előadások, amik a két intézmény együttműködésében készültek:

- Simorág Tánccirkusz: Tükörmese (2021)

- Simorág Tánccirkusz: Ördögmese (2016)

Találkozások - Bethlen Téri Színház

bottom of page