top of page

Terápiás cirkuszpedagógia képzés

Adaptált, inkluzív zsonglőrködés a kognitív – és mozgásfejlesztésben

Kinek szól a képzés?

 

A képzés minden olyan szakembernek szól, aki az oktatás, nevelés, fejlesztés területén foglalkozik gyermekekkel, fiatalokkal, vagy felnőttekkel és szeretné élménypedagógiai, fejlesztő elemekkel bővítve, hatékonyabbá, színesebbé tenni munkáját.

 

A képzés fókusza

A három napos képzés célja a fejlesztésben és gyógypedagógiában alkalmazható könnyített, adaptált zsonglőr eszközök használatának alapszintű elsajátítása, az ezzel foglalkozó módszertan megismerése.

Első ízben egy különleges módszer, egy speciálisan adaptált zsonglőreszköz, a Juggle-board használatát ismerhetik meg. Ennek alkalmazása élményalapú komplex fejlesztést eredményez. Elsajátítása nem igényel zsonglőr tudást, bárki megtanulhatja. Terápiás használata javítja a kognitív funkciókat, az agyféltekék közötti kapcsolatokat, valamint a mozgáskoordinációt, miközben örömöt és sikerélményt biztosít. Szisztémája könnyen a mindennapi tárgy-használathoz köthető, így a fejlesztésre szánt idő csökkenthető, a résztvevő figyelme hosszabb ideig köthető le, a gyakorlás során végzett ismétlések száma nagyságrendekkel növelhető. Craig Quat amerikai zsonglőr-feltaláló személyesen vezeti a tréning ezen részét, így közvetlenül tőle sajátítható el egyedi módszerének tartalma. Referencia és további információ az eszközről: www.quatprops.com

A képzés másik jelentős fókusza többféle könnyített használatú zsonglőr eszköz megismerése és gyakorlása, mint kendő zsonglőrködés, tányér- és szalag forgatás, virágbot.Valamint a ‘szociális cirkusz’ módszertanának megismerése.

 

A ’szociális cirkusz’ – melynek módszerét a Magyar Zsonglőr Egyesület már több, mint egy évtizede használja - sokféle hátrányos helyzetű és speciális igényű személynél, csoportnál ad lehetőséget a testi képességek fejlesztésére, közösségépítésre, ön hatékonyság erősítésére, mozgáshiány pótlására. Lehetőséget ad továbbá a tanulási problémák és disz-es zavarok leküzdésére, a túlmozgásos, hiperaktív, viselkedészavaros nehézségek kezelésére. Valamint a szenzoros integráció fejlesztésének is kiváló eszköze.

A képzés célja, hogy ezt a tudást a szakemberek munkájukba integrálva sikeresen alkalmazhassák a fejlesztési folyamatokban.

A képzés ebben a formában most először kerül megrendezésre. A korábbi, kifejezetten szociális fókuszú csoportokra koncentráló 20 órás képzés mellett, a sok felől érkező igény alapján dolgoztuk ki ezt, a speciálisan fejlesztésre, habilitációs célra összeállított anyagot. Magyarországon mindez először érhető el, jelenleg kedvező, bevezető áron.

Program

1. nap:  Mi az adaptált zsonglőrködés és hogyan hat? A Juggle-board elméleti hátterének megismerése és használata a gyakorlatban; Betekintés a szociális cirkusz világába

2. nap: Juggle-board használatának elmélyítése, alapmodell alkalmazása hétköznapi tárgyakkal, konkrét esettanulmányok megismerése.

3. nap: Élményalapú cirkuszpedagógia elemek, könnyített zsonglőr eszközök és módszerek elsajátítása

Trénerek:

Craig Quat amerikai zsonglőr-feltaláló

Gallyas Veronika a szociális cirkusz hazai úttörője és trénere, zsonglőr és oktató

Lajos Míra gyógypedagógus zsonglőr

Gönye Lili konduktor (asszisztensként vesz részt szakmai oldalról)


Következő időpont: jelenleg nincs meghirdetett képzés
 

Helyszín:  

Inspirál Cirkuszközpont

1117. Budapest Sopron út 19./A

 

Csoportlétszám: maximum 20 fő

 

​Jelentkezés formája: Jelentkezési linken beküldött regisztrációval. A jelentkezés csak a befizetéssel válik érvényessé. (Apróbetűs rész: a befizetés után lemondásra nincs lehetőség, a befizetett összeget nem áll módunkban visszautalni.) A helyeket a befizetés sorrendjében töltjük fel. A jelentkezés nyitott, nem szükséges semmilyen előképzettség.

Számlaszám:
Magyar Zsonglőr Egyesület
MagNet Bank: 16200010 00119809 00000000

Képzési díj:
Earyl bird: 28000 Ft
Egyébként: 32000 Ft.

Kapcsolat: cirkuszterapia@gmail.com

49616271_2265642796782124_13862664421433
bottom of page