művészeti együttműködések

Circostrada

A Circostrada hálózat jelentős cirkuszi és utcaszínházi hálózat a szektor promóterei között. A hálózat tagjai egymás segítik információ-megosztással, közös projekterekkel, együttműködéssel. 

 A Magyar Zsonglőr Egyesület 2018 óta lépett be a szervezet tagjai közé és képviseli nem csak a saját érdekeit, de a magyarországi kortárs cirkuszi életet is, továbbítja az információt az érdekelt hazai szereplők felé. 

A Magyar Zsonglőr Egyesületen részéről Gallyas Veronika, Mező András Pocok és Zoletnik Sophie dolgoznak közvetlenül a hálózattal. 

www.circostrada.org

Mixdoor 2014-2016

A Mixdoor – New Forms In Mixdoor Performing Arts Practices 2014-ben az Európai Bizottság Kreatív Európa programja által egyetlen magyar kezdeményezésként támogatásra ítélt, kétéves művészeti projekt. A felkészítő időszakban négy nemzetközi workshop került megszervezésre, melyekhez az adott város (Torun, Zágráb, Elefsina, Budapest) helyi művészeinek is volt lehetőségük csatlakozni. A projekt eredményeképpen létrejövő nagyszabású előadás a vertikális tánc, a modern cirkuszművészet, a 3D-s vetítés, a zene és a  hely specifikus művészeti alkotások ötvözetéből született meg. A projekt újraértelmezi az előadások helyszínéül szolgáló köztereket, továbbá turnéja során új közönséget szeretne megcélozni Európa-szerte az összművészeti produkciókkal.

A program szervezői a Magyar Zsonglőr Egyesület és a Pro Progressione művészeti ügynökség kiegészülve görög, lengyel, francia és horvát kulturális partnerekkel.

További információk a Mixdoor facebook oldalán és a Mixdor hivatalos honlapján

Circonnection 2 - focus on street art

A korábbi sikeres Circonnection szakoktatási projekt újabb fordulója kezdődött a 2012-es évben. A korábban teljes cirkuszi szakmát lefedő oktatási spektrumot ebben a szakaszban kifejezetten az utcaszínházzal kapcsolatos szakképzésre szűkítettük.

2012-től 2014-ig tartó Circonnection partnerség az APCCV, a Circus Central, az EX VOTO, a Fidget Feet, a Magyar Zsonglőr Egyesület és a Let's Circus között folyt le. A projekt célja az utcaszínház területén tevékenykedő művészek összekapcsolása volt. Két éven át 10 képzési program során egy közös kincs született, egy gazdag információgyűjtemény, amely cikkeket, műhelyvázlatokat, elérhetőségeket gyűjt össze, amyle elérhető itt:

Creative Streets for dialogue – Connecting two culturals capitals Pécs – Istanbul

Ez a nagyformátumú nemzetközi projekt 2010-ben két kulturális főváros között teremtett kapcsolatot a cirkuszművészet eseményei által. Vagyis a zsonglőrködésen túl, itt a teljes cirkusz és utcaművészet kapott teret. A szeptember 17–26 között megtartott fesztivál különféle cirkuszi számokat tárt elé a nagyközönségnek. Flash-mobok, zsonglőr-, akrobata-, pantomim-, tűz-, kabaré-, flamenco- és break-tánc show-k kerültek bemutatásra.
A fesztivál a kortárs előadóművészetet hozta az utcára, lehetőséget adva a helyi embereknek a kreatív, kulturális művészet megtapasztalására. A látogatók emellett számos képzési tevékenységet, workshopot és interaktív játékot élvezhetnek.

Visegrádi együttműködés – 2004

A Visegrádi országok, vagyis Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország zsonglőrszervezeteinek együttműködése volt. Az együttműködés a II. Budapesti Zsonglőrtalálkozó eseményén csúcsosodott ki, ahol minden ország zsonglőrei együtt töltöttek a 3 napot. A magyar zsonglőrök mellett a visegrádi négyek artistái is részt vettek a Zsonglőrtalálkozó programaiban:  találkozhattunk lengyel, cseh és szlovák mutatványosokkal  az Open stage-en, a Zsonglőrolimpián, a jojó-bajnokságon, valamint a Gála műsorban zsonglőr és akrobata produkciókat mutattak be.

Videó a II. Budapesti Zsonglőrtalálkozóról itt:

Ifjúsági előadóművészeti tréning – Képzők képzése (Makó, 2005)

Ez egy itthon igen újszerű képzés volt, amely 7 ország fiataljait gyűjtötte össze. A képzés célja volt példát adni arra, hogyan lehet az előadóművészeti gyakorlatokat az ifjúsági munkában használni, hogy az a kreativitás, a képzelőerő és alkotókészség fejlesztését eredményezze.

1 / 1

Please reload

 
 
 
 
 
 

© 2017  Magyar Zsonglőr Egyesület. Minden jog fenntartva.