top of page
A Magyar Zsonglőr Egyesület bemutatja:

17. Magyar Zsonglőrtalálkozó

2019. Június 28 - 30. pécs

Zsolnay Fényfesztivál

Kövesd az Zsonglőrtalálkozót Facebook-on is:

  • Facebook Social Icon

                                                    éjjel-nappal cirkusz

idén is megrendezésre kerül a Magyar Zsonglőrtalálkozó, minden zsonglőr, akrobata, mutatványos és minden cirkuszbarát örömére. A különleges hangulata és közösségi jellege miatt külföldi érdeklődők által is szívesen látogatott rendezvényt 17. alkalommal rendezi meg a Magyar Zsonglőr Egyesület. A találkozó célja, hogy lehetőséget biztosítson a tradicionális cikrusz világából érkező és a különbötő alternatív irányvonalakat képviselő artisták közötti tapasztalatcserére. Bemutakozási lehetőséget nyújtson oktatóknak és gyakorló helyszíneknek, profi és amatőr cirkuszosok részére. Az esemény idén is kapcsolódik a Zsolnay Fényfesztivál programjaihoz, de megrendezésre kerülnek a zsonglőrtalálkozók hagyományos programjai is.

A találkozón 72 óra folyamatos közös gyakorlásra van mód, ami tapasztalatcserét és ismerkedési lehetőséget biztosít. A résztvevők tapasztalataikat a kezdő és haladó cirkuszművészeti workshopok és a szakmai előadások által gyarapíthatják. A találkozó fő gyakorlótermében kialakított különleges cirkuszi térben a zsonglőrködés mellett a cirkuszművészet többi ágának gyakorlására is mód lesz. Emelett külön helyszínt biztosítunk a légakrobatika, akrobatika és tűzzsonglőrködés gyakorlásának.

A játékélményt a Zsonglőrolimpia és a zsonglőr csapatjátékok ez évi rangadói adják, ahol a Zsonglőrszerdák és más év közbeni zsonglőr események tehetségei mérik össze képességeiket.

A művészi megnyilvánulás színterét pedig ebben az évben is a Zsonglőrtalálkozók elmaradhatatlan eseménye az Open Stage adja. E színpad deszkáin szívesen látott vendég minden kezdő vagy tapsztalt előadó, legyen szó begyakorolt vagy improvizatív előadásról, egyetlen trükkről vagy hosszú koreográfiáról.

 

A találkozó programjaként az érdeklődők a Múzeum Igazgatóság udvarában ismerkedhetnek meg a cirkuszművészet alapjaival a zsonglőriskola és játszóház kereteiben. Képzett animátorok vezetésével szervezett foglalkozásokon hagyományos zsonglőr eszközökkel lehet ismerkedni. A játszóház résztvevői játékon keresztül elsajátíthatják a zsonglőrködés alapjait. mindenkinek ajánljuk ezt a programot, mert A cirkuszi játékok gyakorlása feledhetetlen élmény mellett javítja a résztvevők kognitív képességét, mozgás koordinációját és tanulási készségét. Különböző zsonglőr játékok, cirkuszi eszközök és önfeledt szórakozást nyújthat gyerekeknek és felnőttekknek egyaránt.

A szakma legfiataljai is színpadra lépnek a Szölöskislaki Artista Iskola bemutatóján. A gyerekek és fiatalok csapata egy 20 perces, "MONO & LED" című esti elöadással örvendeztetik meg a közönséget.

Június 29.-én megrendezésre kerül a találkozó záró eseménye, a Cirkuszi Gálaműsor, amely az elmúlt évekhez hasonlóan, válogatott nemzetközi és hazai artisták előadásaival kápráztatja el a találkozó és a fényfesztivál közönségét. Idén különös hangsúlyt kap a tűztáncosok és -zsonglőrök szabad színpada, a Fire Space, amely minden este sötétedéstől várja a tűz szerelmeseit. A sok éves tapasztalatok felhasználásával kialakított térben minden tűzzsonglőr biztonságos és környezetbarát keretek között gyakorolhatja művészetét.

Ahogy a tavalyi évben is, Pécs városa és a Zsolnay Fényfesztivál lát minket vendégül. A Zsonglőrtalálkozó hagyományos programjai mellett, a fényfesztivál káprázatos világát is élvezhetjük: több helyszínen zajló látványos nemzetközi cirkuszi előadásokat, a fényfelvonulást és a várost esténként beborító fény-istallációkat.

  • YouTube - White Circle
  • Facebook - White Circle
Zsolnay Fényfesztivál 2017
 Zsonglőrtalálkozó - 
- Zsolnay Fényfesztivál 

PROGRAM

Péntek – 28.06.

12:00 Tornaterem nyitás, érkezés, regisztráció

14:30 – 15:30 Yoga - váll illetve gerinc felső szakaszát mobilizáló yoga

16:00 – 18:00 Bohóc figcsik- felnőtt játszóház

16:00 – 20:00 Inspirál zsonglőriskola és cirkuszi játszóház

18:00 – 19:00 Open Stage

22:00 – 00:00 Fire space – Tüzes gyakorlás

 

Szombat – 29.06.

11:00 – 13:00 Légi akrobatika workshop

11:30 – 12:30 Yoga - Jó reggelt jóga

12:00 – 14:00 Bevezetés az akróba

13:00-15.00 Egykerekü workshop – Szölöskislaki Artista Iskola

13:00-14:00 Táncos mozgásfejlesztés előadóművészeknek (hogyan kerülünk a földre és vissza kéz nélkül, kezdő-középhaladó)

14:00- 15:30 – Poi workshop (haladó szint)

14:30 – 15:30 Táncos mozgásfejlesztés előadóművészeknek (koreográfia készítés, avagy tippek-trükkök ihlet mentesség esetére bármelyik szint)

15:00-16:00 Zsonglőr Olimpia

16:00-17:00 Rope Dart kezdő/haladó

16:00 – 20:00 Inspirál zsonglőriskola és cirkuszi játszóház

21:30 -22:20 Gála show

22:30 - 00:00 Fire space – Tüzes gyakorlás

 

Vasárnap – 30.06.

11:00 – 13:00 Légi akrobatika workshop

12:00 - 14:00 Akró: Kéz nélküli tranzíciók

11:00 – 12:30 Contact Staff Floorwork workshop - Olivia Mancino (Pyrodanza)

13:00 – 14:00 Tiptail workshop - Luis Wachong (Pyrodanza)

16:00 – 20:00 Inspirál zsonglőriskola és játszóház

17:00 – 18:00 Tornaterem zárás, hazaindulás

program_zst2019
helyszínek2019

HELYSZÍNEK

A 16. Magyar Zsonglőrtalálkozó helyszíne Pécs belvárosának szívében lesz!

Pécs belvárosa ideális helyszín a talákozóra, ahol a számos történelmi látványosság mellett, szórakoztató, barátságos és jó minőséget nyújtó éttermekbe és bisztrókba érdemes betérni.

Idén a 2 Zsolnay Fényfesztivál 2019 vendégei vagyunk, így annak káprázatos fantázia világa: a látványos fényfelvonulás, és a fényfestő műsorok mellett, nemzetközi cirkuszművészek előadásait is élvezhetjük. 

A Zsonglőrtalálkozó minden helyszíne kényelmesen, egymáshoz közel helyezkedik el a belvárosi központban. A programok HÁROM külön helyszínen zajlanak: a kültéri és a beltéri gyakorlóhely mellett vár a tüzes helyszín este! 

A tökéletes kényelmet nyújtó belvárosi 

iskola tornaterme gyakorlási és tanulási lehetőséget kínál. A tornateremben kezdő és haladó cirkuszművészeti workshoppok várnak, valamint 72 óra folyamatos közös gyakorlásra nyílik lehetőség.

A Múzeum Igazgatóság udvara a belváros nyüzsgésében csendes szigetként kellemes hangulatot varázsol a zsonglőriskola és játszóház programjaihoz.

Sötétedés után kezdődik a tűzzsonglőrök bemutatója, tüzes helyszínünkön, ahol bárki felléphet, aki szeretné kipróbálni ügyességét.

belépőjegyek_zst2019

belépőjegy

A belőpéjegyek árait a találkozó közösségi jelleg szerint alakítottuk ki. E szerint lényegessen olcsóbban, közösségi áron vehet jegyet, aki hozzájárul a szervezéshez, lebonyolításhoz.

- Korlátlan belépőjegy minden programra, szállással: 10000 Ft

-Korlátlan belépő a Magyar Zsonglőr Egyesület tagjainak: 8000 Ft

-Közösségi belépőjegy minden programra, szállással: 5000 Ft

-Napijegy minden programra: 4500 Ft (érvényes naponta 10:00- és 00:00 között – szálláslehetőség CSAK két napijeggyel lehetséges. Kérjük éjfél után hagyd el az iskolaépület területét! Ha éjszaka is maradni szeretnél, mindenképpen vedd meg a következő napi jegyedet este 22:00-ig)

 

Hogyan szerezhetünk Közösségi belépőjegyet?

A Közösségi belépőjegy kedvezménypontok összegyüjtésével érhető el. Egyesületi tagoknak minimum 8 pontot, tagsággal nem rendelkezőknek minimum 10 pontot kell összegyüjteni a közösségi belépőjegy megvásárláshoz. A feladatokat előzetesen kell vállalni úgy, hogy az excell táblába beírod magad ide: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1827ETwxkBuYDvXF1BMzYxTi-6VtY3FvlQgNbrdFVrA4/edit#gid=0

Aki szociális alapon ingyenesen szeretne a rendezvényen részt venni, az külön jeletkezzen. ( leginkább olyanokat várunk, akik napi 4 órában segítik az esemény lebonyolítását és az előzetes szervezésbe is bekapcsolódnak)

Kedvezménypontok – biztos nem a tökéletes rendszer, de nekünk ez volt a legjobb ötletünk

-60-90 perces workshop- 5 pont

-2 óra recepció – 4 pont

-dekoráció/közösségi büfé felépítése és bontása óránként – 2 pont

-fotózás - naponta 5 pont

-videózás - naponta 5 pont

-1 szám az Open Stage-en - 3 pont

-szállítás - 5 pont

elérhetőség_zst2019

ELÉRHETŐSÉG

SZÁLLÁS

szállás_zst2019

A találkozó idején szálláslehetőséget biztosítunk egy belvárosi iskolaépületben.

Hálózsákot és matracot hozz magadnak!

Egyéb szállások a közelben foglalhatóak saját költségen, melyben szervezési segítséget adunk.

A tavalyihoz hasonlóan idén is lesz adományos büfé ahol önkiszolgáló rendszerben készíthettek teát és kávét. a fenntarthatóság jegyében, TÁNYÉRT, POHARAT, EVŐESZKÖZT HOZz MAGAdnak!

ÉTKEZÉS

étkezés_zst2019

Az étkezést mindenki egyénileg oldja meg. Pécs belvárosában több vendéglátó egység lesz nyitva hétvégén is, melyek kínálata és árfekvése igen változatos. 980,- Ft-os áron már napi menüt lehet vásárolni, de különféle tésztaételek, pizza, hamburger, vegetáriánus, vegán és gluténmentes étkezésre is lesz lehetőség.

Helyszínünkhöz legközelebbi éttermek a Király utcában és Jókai téren találhatók.

© 2019  Magyar Zsonglőr Egyesület. Minden jog fenntartva.

bottom of page