top of page
történetünk

A 2017-es kiadványunk elmesél 15 csodát az Egyesület 15 évéből. Börtöncirkusz, ifjúsági csereprogramok, Zsonglőrtalálkozók, képzések... Olvass bele, ha kíváncsi vagy milyen színesen telt a 2002-2017-es időszakunk. 

történetünk

Szervezetünk, a Magyar Zsonglőr Egyesület 2000-ben alakult Budapesten, azzal a céllal, hogy pótoljuk a szabadidős hobby zsonglőrködés hiányát, összehozzuk a zsonglőröket és ezáltal terjesszük a zsonglőrködést Magyarországon.

Az Egyesület 1999-ben tartotta első alakuló ülését a kezdő elnökség: Antal Márta (elnök-helyettes), Gallyas Veronika (titkár) és Csongrádi Csaba (elnök) kezdeményezésére. 

Alaptevékenységeink

Honlapot és közösségi oldalt tartunk fent, hogy segítsük az információáramlást a zsonglőrködés és cirkusz témájában.

Létrehoztunk egy zsonglőrjátékokat tartalmazó eszközparkot, amely 40-50 fő egyidejű szórakoztatását, közös játékát teszi lehetővé. Az eszközpark a tagok számára elérhető és kölcsönözhető eseti játszóházak működtetéséhez.

Közösségi eseményeket: hetenkénti klubnapokat, többnapos országos zsonglőrtalálkozókat s egyéb eseményket, pl. nyitott színpadot, zsonglőrfarsangot, zsonglőrkarácsonyt szervezünk. 

Nemzetközi kapcsolatok és találkozók

Mint intézmény, hangsúlyt helyezünk a határainkon túli kapcsolatok építésére és a meglévő barátságok mélyítésére. Kapcsolatot tartunk az Európai Zsonglőr Szövetséggel.

Számos nemzetközi projektet bonyolítottunk le az évek során : résztvevőként utaztunk külföldre és Magyarországon láttunk vendégül Európa és világ különböző tájáról érkező zsonglőröket.

Több Nemzetközi Zsonglőr Találkozóra került sor Magyarországon – szerencsére nem kizárólag az Egyesület szervezésében – emellett egyre több magyar zsonglőr bukkan fel a külföldi zsonglőr-összejöveteleken, convention-ökön is, melyekről hírt adunk.

Értékrendünk

Legfontosabb küldetésünk a közösségi értékek fenntartása és a zsonglőrködés szellemének gondozása, a játék örömének terjesztése. Számos program és lehetőség ezért a nem-regisztrált tagok számára is nyitott.

Szociális cirkuszi tevékenységet is folytatunk, kutatjuk és próbálgatjuk a módszereit. Ennek érdekében hazai intézményekkel és nemzetközi partnerszervezetekkel működünk együtt. Több alkalommal bemutatókat és csoportos foglalkozásokat tartottunk készségfejlesztő és csoportterápiás céllal menhelyen, gyermekotthonban, testi és értelmi fogyatékosok számára.

Az oktatás területén is jeleskedünk: az évek során számos egynapos játszóházat illetve többalkalmas tanfolyamot vezettek le oktatóink. 2003-2007 között az Egyesület delegálta a zsonglőrtanárokat az Alternatív Cirkusziskola számára.

Zsonglőr és cirkuszesemények, workshopok

Külföldi és magyar trénerek közreműkésével workshopokat, önképző foglalkozásokat szervezünk. Nyitottak vagyunk minden olyan esemény és rendezvény felé, ahol bemutathatjuk a játékokat.

Tájékozódunk és hírt adunk zsonglőreseményekről, hogy tagjaink illetve a magyar zsonglőrök részt vehessenek azokon.

 

Vállaljuk táborok vagy tanfolyamok szervezését, illetve kiegészítő sport- szórakozásként szívesen bekapcsolódunk iskolai- vagy más táborok programjába. Az ilyen foglalkozások célja agyakorlás, közös tanulás, bármely ügyességi vagy zsonglőr játékkal.

 

Minden alkalmat kihasználunk, hogy megmozgassuk az embereket és bevonjuk őket a játékba!

A Magyar Zsonglőr Egyesület az Erasmus+ oktatási pályázatok keretében kapott támogatásai által a 2017 évi LXXVI. törvény értelmében külföldről támogatott szervezetnek minősül.

csapatunk

Fábián Péter

Fábián Péter

Zsonglőröket karbantartó közmunkás

Kovács Eszter

Kovács Eszter

Inspirál programszervező

Győre Ágnes

Győre Ágnes

Zsonglőrtalálkozó szervező

Kormos Viktória

Kormos Viktória

kommunikáció, marketing

Gallya Veronika

Gallya Veronika

Magyar Zsonglőr Egyesület alapító, Inspirál alapító

Czellár Krisztián

Czellár Krisztián

recepció

Pál László Bendegúz

Pál László Bendegúz

szociális cirkusz és gyerek programok

Sokan  vagyunk, a többiek még fotóznak, hamarosan töltjük a képeket! 

csapatunk
Közösség

közösség

Fontos számunkra a hazai és nemzetközi zsonglőrközösség építése, lehetőségek biztosítása a zsonglőröknek arra, hogy megismerjék egymást, közös gyakorlással fejlődjenek. 

Önkéntesség

Légy része aktívan a csapatunk munkájának

Tagság

Az Egyesületi tagság számos előnnyel jár.

Zsonglőrklub

Ha szívesen gyakorolnál együtt zsonglőrjeinkkel

Zsonglőrtérkép

Keress barátokat, kerülj fel az országos Zsonglőrtérképre!

támogatók

támogatóink

MOL

Gyermekgyógyító Program

Nemzeti

Kulturális

Alap

ERASMUS +

Norvég

Alap

Nemzeti

Együttműködési

Alap

Pesterzsébeti cirkuszcsoportunkat a MOL Gyermekgyógyító Program támogatja. 

Köszönjük az NKA támogatását, melyet a hazai szociális cirkuszi módszertani munka fejlesztéséhez használtunk fel.

A legtöbb nemzetközi projektünk  az Erasmus+ program keretében valósulnak meg. Köszöntjük a támogatást!

Szociális cirkuszi munkánkat a Norvég Alap is támogatja. Köszönjük a támogatást!

Köszönjük a Nemzeti Együttműködési Alapnak a  támogatást!

bottom of page